Сериозно захлаждане ни очаква следващата седмица - така времето ще ни напомни

...
Сериозно захлаждане ни очаква следващата седмица - така времето ще ни напомни
Коментари Харесай

Мощен циклон нахлува над България и отвява лятото в близките дни!

Сериозно захлаждане ни чака идната седмица - по този начин времето ще ни подсети за наближаващата есен. Още в първите дни от северозапад над Балканите ще нахлуе леден въздух, демонстрират средносрочните модели на времето, оповестява „ Дарик ”.

До края на тази седмица обаче времето ще остане хубаво и с доста слънце. Типично за есента хладно ще бъде в утринните и вечерните часове, тук-там даже е допустимо да има мъгли и ниска облачност. Дневните стойности на термометрите обаче се чака да доближават още веднъж до 27-29 градуса.

Още с настъпването на астрономическата есен на 23 септември времето приготвя хладна изненада. Ще застудее сензитивно, евентуално средиземноморски циклон ще донесе превалявания и тъмно време над цялата страна.

От северозапад с увеличаване на вятъра ще нахлува леден въздух, ще е прохладно и температурите доста ще се понижат - с над 10 градуса.

Във вторник идната седмица над Западна и Централна България дневните температури ще са сред 9 и 14 градуса. Само на изток и по Черноморието времето ще остане относително топло, с температури малко над 20 градуса.

Това утежняване на времето обаче ще бъде за малко. Още в средата на идната седмица температурите последователно ще се покачват. Над страната ще се откри още веднъж меко и най-вече слънчево време.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР